Gepubliceerd op: zaterdag, 2, april 2016

Ingezonden: ”En weer een winkel naar de klote”

Van de week liep ik even mijn dagelijkse rondje door de buurt. En ja hoor, wat ik de laatste tijd steeds weer opnieuw zie in de winkelstraten op Scheveningen..’Opheffingsuitverkoop’.

Dit keer betrof het een winkeltje vlak bij het Kruitvat bij de Keizerstraat. Een soort van kruideniertje wat het weer moet afleggen tegen de grote jongens van de supermarkten.

Slim om dan zo’n soort winkel te beginnen? Misschien niet, maar daar gaat het niet om, het is al jaren schering en inslag dat enthousiaste ondernemers een winkeltje beginnen in ons mooie dorp maar er al na een half jaar de brui eraan geven. En hoe komt dat?

Naar mijn mening door de nog steeds véél te hoge huren. Als je even met die mensen praat en je hoort wat ze kwijt zijn aan lasten, dan schrik je je eigen helemaal de pl***ris. Een huur van 1750 per maand voor 50 vierkante meter is niks, en dan komt de rest er nog bij.. Hoeveel moet je omzetten om überhaupt uit de kosten te komen?

Dit is al jaren aan de gang, en heel wat startende ondernemers zijn al gestopt op Scheveningen voordat ze zelfs maar de eerste aangifte bij de belasting moesten doen.

Leegstand van winkels in de Keizerstraat, de Badhuisstraat, Stevin en Gentsestraat.. Het is schandalig..het ooit zo bloeiende ondernemerschap op Scheveningen wordt zwaar naar de klote geholpen, en door wie? Door vastgoedhandelaren, makelaars en bureau’s  die allang afbetaalde winkelpanden moedwillig voor veel te hoge kosten verhuren aan mensen die denken een boterham te kunnen verdienen..

Helaas, de winkelstraten op Scheveningen zijn op sterven na dood, ook al doen veel ondernemers hun best de buitenwereld te laten geloven dat het niet zo is , de gemeente is de enige die nog kan ingrijpen maar dat doen zij ook niet… ik vind het schandalig en jammer voor Scheveningen..

Wellicht voor het weekend wat stof tot nadenken voor een aantal personen, waarvan ik weet dat zij deze website ook bezoeken..Ik ben benieuwd naar de reacties…

Vriendelijke groeten. Karel Kulk.

Op alle ingezonden stukken is onze disclaimer van toepassing

Of deel dit artikel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Reageer ook!

26 Reacties op "Ingezonden: ”En weer een winkel naar de klote”"

avatar

Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Rob
Gast
Rob
7 april 2016 18:27

Na 1 of 2 jaar stoppen ben je waarschijnlijk van de belasting af

Yvonne Smits
Gast
3 april 2016 12:34

Gelukkig is de Keizerstraat, naast Etos, Kruitvat, Gall en Gall en de Hema, nu ook een mooie Subway rijker……#ketens #wegdiversiteit

Jane Johnsson
Gast
2 april 2016 20:13
Marjan Smit
Gast
2 april 2016 16:26

Die groenteboer naast de stomerij wordt momenteel verbouwd, zag ik. Komen dezelfde ondernemers weer terug? Of is dit het zoveelste geval?

Riet Zoutenbier
Gast
3 april 2016 08:36

Ze verkopen wel goeie spullen,,en ja dat winkeltje zag je al aankomen dat het niet zou lukken,het trok mij ook niet aan,,

Jessica
Gast
Jessica
2 april 2016 19:16

De groenten boer is aan het verbouwen.Het word echt een prachtige winkel zoals hij mij vertelde.Dus het kan toch.

Marjan Smit
Gast
2 april 2016 16:54

Gelukkig 🙂

Karin Wolthers
Gast
2 april 2016 16:48

Zover ik weet de zelfde zag al een paar keer deze week de ondernemer zelf aanwezig tijdens de verbouwing

Karin Wolthers
Gast
2 april 2016 16:17

dat is een optie

Hans Taal
Gast
2 april 2016 16:12

Misschien witwaspraktijken…

Karin Wolthers
Gast
2 april 2016 16:06

Wat wel raar is dat de nieuwe winkeltjes die zich verspreidt zoals waar little mernaid heeft gezeten allebei de zaken naast elkaar en eentje naast de stomery dat deze buitenlandse ondernemers het toch op de 1 of andere manier wel goed doen want ze zitten er nog steeds ondanks de hoge huurprijzen wat doen hun beter en anders dan dan de andere ondernemers

Karin Wolthers
Gast
3 april 2016 08:32

Belachelijk die regering is hier echt labiel ???

Alie Bruin
Gast
3 april 2016 08:04

Nee hoor maar als nederlandse ondernemer moet je t maar zelf zien te redden. Voorbeeld is de turkse winkel op t goudenregenplein. Ik weet wat hij aan huur betaalt echt n lachertje

Karin Wolthers
Gast
3 april 2016 08:01

Alie Bruin maar dan kunnen ze dat toch ook bij de Nederlandse ondernemers doen of hebben wij Nederlanders meer eisen of zoiets want laten we eerlijk zijn de buitenlandse zaakjes stampen de grond uit overal en de Nederlandse ondernemers raken onder gesneewt lijkt het wel of zijn zei de (Nederlandse ) ondernemers meer eisend of moeilijk ik weet het niet maar valt wel op ???

Alie Bruin
Gast
3 april 2016 07:54

Helemaal gelijk Karin ik denk zelf dat zij worden ondersteund vanuit de gemeente. Subsidies e.d.

Marjan Smit
Gast
2 april 2016 16:04

Jammer, maar je weet toch waar je aan begint als je een huurcontract tekent en een winkel opent? Misschien zijn sommige ondernemers een tikje te optimistisch over de te verwachten omzetten.
Jammer is het wel, want dit winkeltje verkocht kruiden die je nergens anders in de buurt kunt kopen.

Anita de Jager
Gast
2 april 2016 15:53

dit was ook niet een winkeltje wat hier in de wijk paste,mensen kopen hier niet die spullen die zij verkochten

Cris de Zwart
Gast
2 april 2016 15:50

Er zijn blijkbaar alleen nog maar graaiers op deze wereld. En zij hebben er geen last van, zij wonen ws op zon overgoten eilanden. De kleine ondernemer is altijd de dupe.

Loek Romijn
Gast
2 april 2016 15:44

eigenaren van winkelpanden willen het verlies van de (jaren) leegstand terug verdienen door de huurprijzen extra hoog te maken.

Danny
Gast
Danny
2 april 2016 17:32

Het is heel erg zonde. Maar het ligt volgens mij niet alleen aan de verhuurders. Het komt ook door de consument. Als we liever naar de grote supermarkten gaan (ook ik maak me daar schuldig aan) en veel via internet kopen, valt er voor de kleine winkeliers nauwelijks iets te verdienen.

Martin V Weezel
Gast
2 april 2016 15:14

Een tijd terug las ik dat ze in de keizerstraat ambachtelijk e winkels terug willen, geef die ondernemers dan een flinke blijvende subsidie en korting op huur ivm de concurrentie ( de supermarkt)
Op die manier kunnen de prijzen wat omlaag en heb je meer klanten..
Maar dat is mn idee ✌

John van Zijderveld
Gast
2 april 2016 15:11

Wie gaat er dan ook in godsnaam een ‘supermarkt’ beginnen als je de Albert Heijn als buren hebt en verder op een avondwinkel…….

Cornelis Bal
Gast
2 april 2016 15:06

Maar de inwoners doen er zelf aan mee.

Hans Taal
Gast
2 april 2016 15:02

Tja, zo is ’t nou eenmaal…

Mirka Korving
Gast
2 april 2016 14:59

zonde zeg..

Kenny Julia Faye
Gast
2 april 2016 14:53

Schandalig die huurprijzen! Zonde want het word zo minder aantrekkelijk voor scheveningers om een eigen onderneming te starten!

wpDiscuz
Translate »
Sorry voor de onderbreking. Mogen wij u eenmalig vragen ScheveningsNieuws leuk te vinden op Facebook? klik dan op Pagina leuk vinden Dank u wel!