Gepubliceerd op: dinsdag, 16, augustus 2016

INGEZONDEN: Bruikbare spullen op de stoep in Scheveningen, boete?

Naar aanleiding van een opgelegde boete van € 140,- aan een inwoonster van Scheveningen, toen zij onlangs een leuke tuintafel bij het grootvuil op straat zag staan en aanstalten maakte om deze te bekijken om eventueel mee naar huis te nemen, graag het volgende:

als directeur van het Zeeheldentheater in de Trompstraat in Den Haag, één van de meest duurzame theaters van de regio, ben ik, samen met al mijn medewerkers, voorvechter van een duurzame stad.

Hergebruik van afgedankte spullen, kringloopwinkels, Marktplaats, grootvuil hebben aan ons een zeer regelmatige bezoeker, om onze familie-voorstellingen te kunnen realiseren.

Zeker 50% van alle spullen die wij als dekor/requisieten en voor praktische doeleinden gebruiken komen letterlijk ‘van de straat’ net als een aantal van onze medewerkers, die nu als vrijwilliger heel gelukkig en nuttig bezig zijn bij Het Zeeheldentheater, maar soms in het verslavings,- of parnassiaverleden ook op straat hebben geleefd.

Het Zeeheldentheater wil daarmee zeggen dat spullen (en mensen) van de straat een tweede leven verdienen. Tafels, stoelen, kinderspeelgoed, goed hout, een café-ventilator, bedden, je kan het zo gek niet verzinnen wij hebben het op straat gevonden en hergebruikt!

Als wij spullen niet meer kunnen gebruiken brengen wij ze naar de kringloopwinkel, maar sommige mensen zetten het liever bij grootvuil. Het is belachelijk dat deze zaken niet door iemand mogen worden meegenomen.

Gelukkig heeft Lobke Zandstra (PvdA Den Haag) door het gedeelde bericht op FaceBook van ondergetekende ervoor gezorgd dat de eerder genoemde boete werd geseponeerd en gaat zij moeite doen om deze vreemde handhavingsregels aan te passen aan een meer op duurzaamheid gerichte tijd!

Jan Erik Noske (directeur Zeeheldentheater Den Haag)

Of deel dit artikel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Reageer ook!

3 Reacties op "INGEZONDEN: Bruikbare spullen op de stoep in Scheveningen, boete?"

avatar

Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Yvonne Zoutenbier
Gast
17 augustus 2016 20:33

Wat een onzin die boete,
Laat de mens zo als vroeger gewoon spullen kunnen weghalen bij grofvuil die andere niet meer willen. Iedereen blij de ene is er van af en de andere is weer een stukje rijker

Jo de Fietser
Gast
17 augustus 2016 06:32

Mooi stuk van Jan Erik Noske.

Doris Overwien
Gast
16 augustus 2016 15:05

Fijn toch Hergebruik!

wpDiscuz
Translate »
Sorry voor de onderbreking. Mogen wij u eenmalig vragen ScheveningsNieuws leuk te vinden op Facebook? klik dan op Pagina leuk vinden Dank u wel!