Gepubliceerd op: vrijdag, 8, april 2016

Ingezonden: Bankjes op bus en tramhalte essentieel voor ouderen

Bankjes op bus- en tramhalte essentieel voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Reizen met het openbaar vervoer is voor velen vanzelfsprekend. Perfect om mee naar je werk te gaan of om naar het centrum te komen om te winkelen.

Veel stadbewoners en dagjesmensen gebruiken de bus en de tram om op Scheveningen te komen om uit te waaien op het strand en te genieten van de Pier en de boulevard. Gelukkig maar, want stel je voor dat ook deze mensen met de auto zouden komen.

Helaas is reizen met de bus en de tram niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel oudere mensen, mensen met kinderwagens en mensen met gezondheidsklachten hebben vaak obstakels te overwinnen.

Daarom heeft de PvdA zich hard gemaakt voor gelijkvloerse instapmogelijkheden. Met de nieuwe trams wordt dat gelukkig nu geregeld.

Maar ook de haltes voor de bus en de tram moeten goed toegankelijk zijn. Daarom ben ik heel blij dat de komende maand op 68 plekken de leunsteunen bij de tramhaltes in Den Haag plaatsmaken voor smalle zitbankjes.

Het lijkt een kleine maatregel, maar het is essentieel om het openbaar vervoer toegankelijk te houden voor alle Hagenaars. Een bankje bij een bus- of tramhalte is voor veel ouderen en mensen met bijvoorbeeld rugklachten een noodzakelijke voorwaarde om met het openbaar vervoer te kunnen blijven reizen.

‘Voor mensen die slecht ter been zijn, is dit een goede verbetering.’ aldus Wim Carabain van Voorall op Omroep West. Maar dat wil niet zeggen dat Voorall nu volledig tevreden is. ‘We hebben nog wel een aantal wensen ten aanzien van een betere toegankelijkheid van de perrons en haltes.’

Als PvdA-fractie vinden we toegankelijk heel belangrijk, zowel in openbaar vervoer als buiten op straat. Je moet immers wel bij de halte en andere voorzieningen in de stad kunnen komen.

Welke mogelijkheden ziet u om het openbaar vervoer op Scheveningen nog beter toegankelijk te maken? Reageer onder dit artikel of stuur me een mail met suggesties op lobkezandstra@gmail.com of bel de PvdA op 070 353 3724.

Lobke Zandstra

lobke zandstra

Lobke Zandstra (36) woont nabij Den Haag Holland Spoor en is raadslid voor de PvdA. Lobke is woordvoerder fiets&openbaar vervoer, leefomgeving, bewonersorganisaties en gemeentelijke dienstverlening. Motto: “Eis goede dienstverlening en laat weten wat je er van vindt. Dat houdt de gemeente scherp en daarmee bereiken we echt goede Haagse Dienstverlening.”

Of deel dit artikel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Reageer ook!

10 Reacties op "Ingezonden: Bankjes op bus en tramhalte essentieel voor ouderen"

avatar

Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Brenda Zuidema
Gast
8 april 2016 14:41

Mijn oma van 83 klaagt over dat de haltes zo smal zijn, waardoor de wind en regen naar binnen komen als je op de tram wacht. En ook over het ontbreken van bankjes.
Ik vind het zelf op sommige plekken gevaarlijk om met een peuter op een smal stukje langs een drukke weg te wachten op de tram.

Edith Knoester
Gast
8 april 2016 14:28

Ik vind ook dat de bankjes terug moeten komen.
Die dingen die ze er nu in hebben slaan helemaal nergens op

Vogelezang Harry
Gast
8 april 2016 13:44

Heel goed,nu nog een WC.in de tram.grapje

Sylvia de Bruin
Gast
8 april 2016 13:34

Mijn moeder van 83 klaagd over kou en dat er geen bankjes meer zijn nou triest toch

Jan de Graaf
Gast
8 april 2016 13:33

Bravo.

Henk
Gast
Henk
8 april 2016 15:20

Ja natuurlijk moeten die bankjes weer terugkomen ik vond het al belachelijk dat ze waren weggehaald. Maar er komen er maar een paar terug, of alles op Scheveningen weer wordt vervangen geloof ik niet…

Hilly de Graaf
Gast
8 april 2016 12:46

Helemaal mee eens. Moeten weer terug komen de bankjes!

Piet
Gast
Piet
8 april 2016 13:59

Als de jeugd nou ook nog opstaat als er een oudere aankomt, dan zijn we heel stuk verder.

Sylvia de Bruin
Gast
8 april 2016 11:55

Ja dat zoufijn

Wil
Gast
Wil
21 juni 2016 12:56

Heel fijn
Dat de bankjes terug komen

wpDiscuz
Translate »
Sorry voor de onderbreking. Mogen wij u eenmalig vragen ScheveningsNieuws leuk te vinden op Facebook? klik dan op Pagina leuk vinden Dank u wel!