Gepubliceerd op: woensdag, 7, september 2016

Exposities Eben Haezerkerk Monumentendag

Op zaterdag 10 september a.s. is het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Nieuwe Laantjes 120 in Scheveningen geopend voor bezoekers van de Open Monumentendag.

Het kerkgebouw is een gemeentelijk monument en dateert uit het jaar 1890. Het pand heeft o.a. karakteristieke gevels met een bijzonder roosvenster. Dit jaar is er in het kerkgebouw ook een unieke tentoonstelling te bezichtigen over het “Kerkelijk Erfgoed van Scheveningen”.

Eben Ha√ęzerkerk ScheveningenIn deze expositie zal Evert de Niet allerlei foto’s tentoonstellen van de grote verscheidenheid van kerkgebouwen, predikanten en ander kerkelijk leven op Scheveningen.

Tevens is een uitgebreide historische foto-expositie van hem te bekijken van Oud-Scheveningen met straatgezichten o.a. van Duindorp uit vroegere tijden, het Eiland, de Geuzenwijk, het Havenkwartier, het Dorp, visserij en klederdrachten.

Kortom, vele historische beelden van Scheveningen. Het kerkgebouw is geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Of deel dit artikel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Reageer ook!

Reageer als eerste!

avatar

wpDiscuz
Translate »
Sorry voor de onderbreking. Mogen wij u eenmalig vragen ScheveningsNieuws leuk te vinden op Facebook? klik dan op Pagina leuk vinden Dank u wel!